Napravio brutalan prekršaj
0

VIDEO / Guerreru osam utakmica suspenzije

Totalsport
Jose Paolo Guerrero
Jose Paolo Guerrero
Njemački nogometni Bundesligaš HSV bit će bez usluga peruanskog napadača Josea Paola Guerrera u idućih osam utakmica zbog brutalnog prekršaja na Svenu Ulreichu, golmanu Stuttgarta, prenosi Goal.com.

Peruanski reprezentativac jurio je za Ulreichom kod korner-zastavice, u utakmici koju je njegov HSV izgubio 4-0 od Stuttgarta, te ga je, dok je ovaj gradio loptu da izađe van, klizećim startom (đonom) pogodio u gornji dio noge, i to bez ikakve namjere da dođe do lopte.

Guerreru je odmah pokazan crveni karton, a u ponedjeljak je Sportski sud Njemačke nogometne lige potvrdio predviđenu kaznu od osam utakmica suspenzije.

"Razočaran sam ovakvom odlukom. Ne odobravam Guerrerov start, ali ako to moram usporediti s drugim prekršajima onda ovo nije jedan od gorih", rekao je HSV-ov sportski direktor Frank Arnesen.

Guerreru je ovo drugi incident u svega dvije godine. U 2010. je nakon utakmice, pri izlasku s terena, bocom vode pogodio navijača u glavu. Klub ga je momentalno bio tada kaznio.

Peruanac bi se trebao vratiti u sastav HSV-a dva kola prije kraja prvenstva, no postoji i mogućnost da mu kazna bude smanjena s obzirom da se uprava hamburškog kluba već žalila na donesenu odluku DFB-a.