Nogomet
2

Guardiola: Vilanova mi je prijatelj i volim ga

Totalsport
Pep Guardiola (Foto: AFP)
Pep Guardiola (Foto: AFP)
Trener Bayerna Pep Guardiola priznao je da je teško primio vijest o pogoršanju zdravstvenog stanja svoga nekadašnjeg pomoćnika, a kasnije i nasljednika u Barceloni, Tita Vilanove.

Duže se vrijeme Vilanova bori s tumorom parotidne žlijezde, a u petak je bio primoran podnijeti ostavku na mjesto trenera Barceloninih nogometaša jer su mu ljekari preporučili da se u predstojećem razdoblju ozbiljno posveti terapijama.

Guardiola i Vilanova su tokom zajedničkih dana u katalonskom klubu bili veliki prijatelji, ali njihov je odnos narušen posljednjih mjeseci. Vilanova je teško prihvatio činjenicu da ga je tokom liječenja u New Yorku Guardiola samo jednom posjetio u bolnici iako je proteklih godinu dana živio u tom gradu.

"Tito mi je prijatelj kojeg jako volim. Teško mi je pričati o ovome na njemačkom jeziku. Želim sve najbolje i njemu i njegovoj porodici te da budu snažni u ovim trenucima. Ovo mi je vrlo, vrlo teška tema", kazao je Guardiola njemačkim novinarima nakon subotnje pobjede Bayerna protiv HSV-a (4-0) na Telekom Cupu u Mönchengladbachu.