Nogomet
0

Guardiola se nakon pobjede vratio u bolnicu

Totalsport
Josep Guardiola (Foto: AP)
Josep Guardiola (Foto: AP)
Iznenađujuće se trener Barceloninih nogometaša Josep Guardiola u subotu priključio svojim igračima stigavši na Nou Camp u 17.00 sati ravno iz barcelonske klinike Dexeus.

Došao je trofejni trener odraditi prvenstvenu utakmicu protiv Zaragoze, koju je Barcelona na koncu dobila s minimalnih 1-0 nakon pogotka Seydoua Keite potkraj prvog poluvremena.

Pojavio se tri sata prije početka, odradio sastanak, odvodio utakmicu, kratko odradio obveze prema medijima i nakon šestosatnog izleta legao ponovo u bolničku postelju.

Njegov pomoćni trener Francesc "Tito" Vilanova rekao je novinarima da je Guardiola nakon uspješnoga jutarnjeg testiranja u subotu dobio lljekarsko dopuštenje za odlazak na utakmicu, ali uz uvjet da se nakon zgotovljenog posla vrati u bolnicu na daljnji rehabilitacijski proces.

Guardiola je zbog problema s lumbagom tokom ove utakmice bio neuobičajeno neaktivan stojeći uz klupu.

U bolnicu je zbog nepodonošljivih bolova u krstima otišao u srijedu po povratku iz Valencije, gdje je jedva izdržao utakmicu protiv Valencije (također 1-0 pobjeda prvaka).

Cilj oporavka i dalje je konvencionalnim terapijama dovesti trenera u stanje primjerene spremnosti za uzvratni dvoboj osmine finala Lige prvaka protiv Arsenala na Nou Campu u utorak.