Prestigao Johana Cruyffa
0

Guardiola s 11. trofejom rekorder Barcelone

Totalsport
Josep Guardiola u srijedu je ''potpisao'' svoj 11. trofej kao trener nogometaša Barcelone. Postao je tako najtrofejniji trener u historiji kluba.

Dosada je Guardola dijelio prvo mjesto s legendarnim Johanom Cruyffom, koji je s katalonskim velikanom osvojio 10 trofeja. Nakon što je Barcelona pred svojim navijačima u srijedu navečer svladala Real Madrid s 3-2, te tako s ukupnih 5-4 osvojila španski Superkup, Guardiola se "odlijepio" i postao sam rekorder.

"Pamtit ćemo ovaj Superkup po svemu što se dogodilo, s obzirom na veličinu suparnika, ne samo u ovoj utakmici. Budući da smo pobjedu osigurali u posljednji tren, jedino što mogu učiniti jest čestitati svojim igračima", rekao je Guardiola.

Posebno je pohvalio i učinak dojučerašnjeg Arsenalovog kapitena Cesca Fabregasa, koji je potpisao za Barcelonu samo dan prije utakmice. Fabregas je ušao u igru u 82. minuti, a šest minuta kasnije je sudjelovao u akciji koju je pobjedničkom golom okrunio Lionel Messi.

"Ušao je kod izjednačenog rezultata. Donio nam je razliku na igralištu koja nam je trebala. Sudjelovao je i u akciji kod našeg trećeg gola. Stvarno nismo mogli tražili ili očekivati više od njega", zadovoljno je konstatirao Guardiola.