Nogomet
0

Guardiola produžio vjernost Barceloni

Totalsport
Josep Guardiola (Foto: AP)
Josep Guardiola (Foto: AP)
Josep Guardiola ostaje trener nogometaša Barcelone najmanje do kraja sljedeće sezone, objavio je u srijedu predsjednik Sportskog društva Barcelona Juan Laporta.

Zasad jednogodišnje produženje ugovora Laporta je pred velikim novinarskom auditorijem na Nou Campu objavio u prisustvu samog Guardiole i sportskog direktora Aitora Begiristaina.

"Sinoć smo se sastali i Pep mi se obavezao da će još najmanje godinu dana ostati uz nas", kazao je Laporta.

Razlog minimalnog produženja saradnje, otkriveno je, leži u činjenici da sportsko društvo očekuju novi predsjednički izbori, te postoji teoretska mogućnost da 39-godišnji trener neće odgovarati eventualnom novom lideru organizacije. Stoga je dogovor između Laporte i Guardiole zasad samo usmene prirode. Bude li sve u redu nakon predsjedničkih izbora, Laporta će ga potpisati 1. jula.

"Ono što ovom objavom zapravo hoćemo je izvijestiti javnost o garancijama i i kompromisu koje smo postigli, reći jasno i glasno da je trener spreman ostati na čelu kluba", rekao je Laporta.

Guardiola je svoj 39. rođendan proslavio u ponedjeljak. Došao je na klupu početkom prošle sezone te odveo katalonski klub do šest naslova u istoj sezoni.