Nogomet
0

Guardiola: Ponosan sam na našu igru

Totalsport
Pep Guardiola (Foto: AFP)
Pep Guardiola (Foto: AFP)
Pep Guardiola bio je iznimno zadovoljan nakon premijerne utakmice na klupi Bayerna u Ligi prvaka. Evropski prvaci su u odbranu naslova krenuli domaćom pobjedom protiv CSKA-a (3-0) u grupi D.

Pogocima Davida Alabe, Marija Mandžukića i Arjena Robbena Bavarci su došli do šeste pobjede u nizu u Ligi prvaka što im nikad do sada nije uspjelo.

"Igrali smo dobro, posebno u prvom poluvremenu. Jako sam sretan i vrlo ponosan na našu igru. Prva utakmica u Ligi prvaka nakon osvajanja naslova nikad nije lagana. Svi misle suprotno, ali nikad nije lako na ovom nivou", kazao je Guardiola.

Arjen Robben je u posljednje četiri Bayernove utakmice u Ligi prvaka upisao četiri pogotka i dvije asistencije. Ovog utorka je najprije nabacio iz slobodnog udarca Mandžukiću za 2-0, a u drugom poluvremenu je bio strijelac posljednjeg gola na utakmici.

"Bio je sjajan osjećaj ponovno čuti himnu Lige prvaka. Svi smo se radovali ponovnom početku takmičenja i odigrali smo dobru utakmicu. CSKA je jaka ekipa i zato je pobjeda 3-0 dobar početak. Ali, sada moramo ostati mirni. Najprije moramo proći grupu, a onda ćemo razmišljati o nastavku takmičenja. Još uvijek imamo puno prostora za napredak", poručio je holandskinogometaš.