Primera
0

Guardiola odmarao igrače i ostvario minimalnu pobjedu

Totalsport
Josep Guardiola (Foto: AP)
Josep Guardiola (Foto: AP)
Nogometaši Barcelone pobijedili su Zaragozu 1-0 na Nou Campu u srazu 27. kola španskog prvenstva. Gol odluke postigao je Seydou Keita na asistenciju Lea Messija.

Dogodilo se to u 43. minuti dvoboja, kada se Malijac najbolje snašao u gužvi pred golom nakon Argentinčeva prodora i prizemnog ubacivanja desnom nogom s desne strane 16-erca.

Barcelona je, kao i obično, dominirala utakmicom od prve do posljednje minute, no povremene su se prilike ukazivale i gostujućem sastavu.

Osim što je uspio pobijediti, trener Josep Guardiola uspio je i odmoriti trojicu važnih igrača za dosad ključan Barcelonin dvoboj u sezoni: uzvratnu utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Arsenala na Nou Campu sljedećeg utorka. Sergio Busquets tako uopće nije ulazio u igru, David Villa je ušao u 64., a Andres Iniesta tek u 85. minuti.

Omaleni veznjak prvi se put ove sezone tako našao na klupi za rezervne igrače. Kad je god bio spreman, igrao je od prve minute. Skupio je do ove utakmice najviše minuta na travnjaku Primerinih stadiona od svih Barçinih igrača, njih točno 2110.

Nije Guardiola zato poštedio sebe samog. Iako je trebao propustiti vođenje ove utakmice zbog lumbaga koji ga je prethodnih dana prikovao za bolnički krevet, a sve da bi zaliječen dočekao Arsenal, Guardiola se ipak pojavio na Nou Campu i odradio posao.

U prvoodigranoj utakmici 27. kola Valencia je kao gost pobijedila Mallorcu 2-1 zahvaljujući dvama golovima reprezentativca Pabla Hernandeza.

Primera, 27. kolo:

Mallorca – Valencia 1-2 (Ramis 31-11m / Hernandez 32, 56)

Barcelona – Zaragoza 1-0 (Keita 43)

Redoslijed: 1. Barcelona 74, 2. Real Madrid 64 (-1), 3. Valencia 54, 4.Villarreal 50 (-1), 5. Espanyol 40 (-1).