Euro važniji od utakmice
0

Guardiola: Od El Clasica je važnije da nas spase Merkel i Sarkozy

Sarajevo-x.com
Pep Guardiola (Foto: AFP)
Pep Guardiola (Foto: AFP)
Na današnjoj press konferenciji, trener Barcelone Pep Guardiola kazao je kako ga više brine kriza u Evropi nego utakmica između Real Madrida i Barcelone koja se igra u subotu.

Iako su novinari postavljali provokativna pitanja, Pep je po običaju bio smiren. Na pitanje da prokomentariše rad Josea Mourinha ove sezone, Guardiola je rekao da nije na njemu da govori o radu svojih kolega. Osim toga, Pep je govorio o omladinskom pogonu Blaugrane.

"To su veoma talentirani momci i veoma sam zadovoljan gledajući ih kako igraju. Pomažemo im da se razviju na najbolji mogući način", kazao je Pep.

Pep je također govorio i o pobjedi svog tima nad Levanteom od 5-0.

"Pobijediti Levante sa 5-0 i proći kroz odbranu od devet igrača bilo je veoma teško", kazao je Pep Guardiola koji je i ove godine u konkurenciji za najboljeg nogometnog trenera na svijetu.

Novinari nisu propustili priliku i pitati Guardiolu o najvažnijoj utakmici sezone, El Clasicu, koji se igra ovog vikenda na stadionu Real Madrida Santiago Bernabeu.

"Važnije je da 9. decembra Merkel i Sarkozy spase euro. Živimo u apokaliptičnom vremenu i ljudi preživljavaju iz dana u dan. Trebamo što prije izaći iz krize. Nismo pretenciozni, trebamo ići iz kola u kolo i kao veliki klub raditi ono što se od nas traži", kazao je Guardiola.