Nogomet
6

Guardiola o kritikama navijača na račun Aguera: Svima je tako, kada igraš loše, oni te ubiju

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Trener Manchester Cityja Pep Guardiola govorio je o kritikama koje dobija Sergio Aguero zbog nastupa za Argentinu. Popularni trener je kritike okarakterisao kao normalnom pojavom.

Aguero je promašio penal u porazu Argentine od Paragvaja (1:0) u južnoameričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Nakon toga uslijedile su žestoke kritike argentinskih navijača i medija, a čak je jedna novina napisala da Sergio Aguero i Angel Di Maria dobijaju pozive samo zato što su prijatelji utjecajnog kapitena Lea Messija. Guardiola ističe da se to dešava svima.

"Aguero je emocionalno uredu. Ali morate znati, svi budemo kritikovani. Argentinac u Argentini, Brazilac u Brazilu, Španac u Španiji, igrači i menadžeri širom svijeta. To vas može učiniti jačim. Vi se nosite sa tim ili, u protivnom, bolje je da pronađete nešto drugo da radite. To nije vezano samo za Sergija. To se dešava i Leu, Di Mariji, Dani Alvesu u Brazilu, Neymaru, Sterlingu u Engleskoj. Kada igraš loše i izgubiš, oni vas ubiju", kazao je Guardiola.

Manchester City u 8. kolu Premiershipa na domaćem terenu dočekuje Everton i Guardiola bi u tom meču mogao računati na De Bruynea, Sterlinga i Kompanyja koji su imali problema sa povredama.