Trener Barcelone o kritikama
0

Guardiola: Nismo u krizi, a Messi je uvijek dobro

Totalsport
Pep Guardiola (Foto: AFP)
Pep Guardiola (Foto: AFP)
Penal koji je Lionel Messi promašio u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa kralja protiv Valencije neće imati nikakvog utjecaja na buduće utakmice slavnog Argentinca, tvrdi trener Barcelone Josep Guardiola.

Utakmica na Mestalli završila je rezultatom 1-1. Barcelona je mogla do pobjede, ali je udarac Lionela Messija s bijele tačke u 57. minuti odbranio domaći golman Diego Alves.

"Leo je uvijek dobro i uvijek igra dobro. Znate već, uostalom, moje mišljenje. Čak i kada ne igra svoj najbolji nogomet, superioran je u odnosu na ostale. Ponekad preuzima odgovornost i kada ne mora to učiniti. Što se tiče penala, on je tu izvrstan. Nadam se da će zadržati odličnu statistiku izvođenja penala sve do dana dok se ne povuče iz nogometa", rekao je Guardiola, te odbacio sugestiju da jeekipa u krizi, iako nije pobijedila u tri uzastopne utakmice.

"Protiv Valencije nisu igrali Xavi, Iniesta, Villa, nije ni Alves od početka, a oni su duša naše ekipe. Odigrali smo na primjeren način. Brzo ćemo biti jako dobri", kazao je Guardiola.