Nogomet
0

Guardiola nikada nije izgubio protiv Reala

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Josep Guardiola, trener Barcelonine nogometne ekipe, ima savršen učinak protiv madridskog Reala. U četiri vođenja "katalonskoga ponosa", "kraljevima" je nanio četiri poraza.

Prilika ze peti nudi se u ponedjeljak u sklopu posljednje utakmice 13. Primerinog kola.

U susretima "el clasica" Guardiolina je ekipa primila samo dva pogotka, a oba u najboljem trenutku, visokoj 6-2 pobjedi ostvarenoj prošle sezone i to u Madridu.

Guardioline utakmice protiv Real Madrida:

  1. decembra 2008. (2-0, kući): Premijerni "el clasico". Pobjeda je ostvarena u kasnoj fazi susreta golovima Eto'o i Messija.

  2. maja 2009. (6-2, vani): Susret igran na Santiago Bernabeu jedan je od najuspješnijih za Barcelonu u španskom derbiju. Strijelci su bili Henry (2), Messi (2), Puyol i Pique.

  3. novembra 2009. (1-0, kući): Posljednjih pola sata utakmice Barcelona je igrala bez Busquetsa i održala prednost stečenu preko Ibrahimovića. Ovom je pobjedom proslavljena 110. obljetnica postojanja kluba.

  1. aprila 2009. (2-0, vani): Golovima Messija i Pedra Barcelona se odvojila na tabeli od Reala s kojim je do tada bila bodovno izjednačena. Pobjeda je značajna i po tome što nikada prije Barcelona nije četiri puta zaredom svladala najljućeg suparnika.