Nakon šokantnog poraza
0

Guardiola: Moramo čestitati Getafeu na pobjedi

Totalsport
Pep Guardiola (Foto: Reuters)
Pep Guardiola (Foto: Reuters)
Nakon senzacionalnog 1-0 poraza Barcelone na gostovanju kod Getafea u okviru 14. kola španskog nogometnog prvenstva trener katalonskog tima Pep Guardiola odbio je kritikovati svoju ekipu.

"Ako rano uspijete otvoriti utakmicu i postići gol, onda je lako, ali nama to nije uspjelo ovoga puta. Ništa ne sugeriše da je ekipa kriva, dobro su trenirali, dobro su jeli i odmorili su se dovoljno. Stvarali smo prilike, ali nije išlo", rekao je Guardiola nakon prvog ovosezonskog Barçinog poraza koji ih je doveo na šest bodova zaostatka za najvećim rivalom po prvi put od sezone 2007/08.

"Ima još puno da se igra u prvenstvu. Danas moramo čestitati našim protivnicima i iako mislim da nisu bili bolji, oni su pobijedili. Mislim da smo generalnoo odigrali vrlo dobru utakmicu. Uprkos porazu, ponovo ćemo se podići i ići prema naprijed", zaključio je Barçin trener.

"Ništa nije gotovo, uskoro igramo međusobnu utakmicu protiv njih i možemo ih pobijediti u Madridu. Ali šteta što smo im dopustili da nam pobjegnu. Sada moramo ići od utakmice do utakmice. Imali smo prilika, ali njihov golman bio je vrlo dobar. Ne tražim opravdanja, ali nismo iskoristili naše prilike i to nam se obilo u glavu", komentirao je Barçin napadač David Villa.