Nogomet
0

Guardiola igračima prije finala pustio 'Gladijatora'

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Katalonski dnevnik El Pais objavio je u petak vijest da je trener Barcelone Josep Guardiola svoje nogometaše uoči finala Lige prvaka motivisao puštajući im kadrove iz filmskog hita “Gladijator”.

Sedmominutni klip sa scenama iz filma Ridleyja Scotta koji je 2000. godine pobrao pet Oscara bio je dio motivacijske pripreme pred početak utakmice.

Filmić je za prezentaciju igračima priredio jedan Guardiolin prijatelj novinar. Osim junačke borbe Russela Crowea, koji u filmu glumi gladijatora Spaniarda, video-uradak je kombinirao veličanstvene poteze svakoga od Barçinih prvotimaca. Uključivao je također poruku Barcelonina sponzora koji se na ekranu pojavio na kraju filma.

"Mi smo središte nogometnog igrališta. Mi imamo tačnost, imamo snagu, napadači smo koji se brane i braniči koji napadaju. Imamo brzinu, imamo poštovanje naših protivnika. Mi smo svaki gol koji zabijemo i mi smo ti koji uvijek gledaju prema golu suparnika. MI SMO JEDNO”, stajalo je u na ekranu.

El Pais navodi da su u trenutku kad je snimka završila, a svjetla se upalila, neki igrači primijećeni sa suzama u očima.

"Činjenica da su svi počeli skandirati nakon toga, bila je najbolji dokaz da je cilj postignut", piše El Pais uz naglasak da je Guardiola nakon filma pustio dirnute igrače na teren bez da im je rekao ijednu riječ.