Nogomet
0

Guardiola: I dalje je sve otvoreno, Wenger: U Barceloni se nećemo braniti

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
"Prvo poluvrijeme" možda i najatraktivnije utakmice osmine finala nogometne Lige prvaka otišlo je na stranu Arsenala koji je u Londonu savladao Barcelonu 2-1.

Rezultat je to koji s pravom hrabri "topnike", ali i koji Barceloni nudi šansu u uzvratu zakazanom za 8. marta. Nada se tome i trener "katalonskog ponosa" Josep Guardiola koji je, tvrdi, zadovoljan načinom na koji su njegovi nogometaši odigrali londonsku utakmicu.

"Kada dogurate do ove faze takmičenja u Ligi prvaka jasno je da nema laganih suparnika. Nismo došli do rezultata kojega smo željeli postići, ali ekipa je igrala dobro i dvoboj je i dalje otvoren. Nije lako doći Arsenalu na noge i odigrati sjajnu utakmicu, ali ja sam zadovoljan viđenim. Sačekajmo uzvrat, pa ćemo vidjeti što će se dogoditi uz pomoć naših navijača. Šta je nedostajalo za pobjedu? Mislim da ne mnogo toga. Ovaj tim mi je toliko dobrog dala, znam šta mogu i uvjeren sam da će to i uraditi", rekao je nakon utakmice Guardiola.

Za uzvrat je spreman i trener Arsenala, francuski stručnjak Arsene Wenger. Tvrdi, njegova se ekipa na stadionu Camp Nou neće povući:

"Idemo se na uzvrat, u kojem nismo favoriti, nadigravati. Jedno je sigurno, nećemo se doći braniti. Ovaj nas je rezultat napunio samopouzdanjem i, svjesni što nas čeka u uzvratnoj utakmici, pripremit ćemo se još bolje. Mislim da ovaj rezultat garantuje novi susret za pamćenje, a mi u Barcelonu idemo predstaviti se u najboljem svjetlu. Od ove se utakmice mnogo očekivalo i nismo u njoj razočarali. Bio je to susret dviju posebnih ekipa u kojem je moja pokazala timsku snagu."