Barcelona
0

Guardiola: I dalje ćemo putovati na dan utakmice

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Zbog svoje je trenerske tvrdoglavosti Josep Guardiola vlastitu momčad umalo izvrgnuo nedolasku na prvenstvenu utakmicu 14. kola Primere u Pamploni kod Osasune.

Na utakmicu planiranu za 20 sati u subotu Katalonci su došli nakon silnih prometnih peripetija, čak i špekulacija o odgodi utakmice za nedjeljni večernji termin, što su, kako se ispostavilo, objavili samovoljno, bez konzultacija s vodstvom lige i Osasune.

Na koncu, u Reyno de Navarru Katalonci su stigli u 19.55 sati. Utakmica je zbog toga odgođena 45 minuta, te je kasnila još tri dodatne minute počevši u 20.48.

Guardiolini su igrači odigrali utakmicu bez pogreške i pobijedili 3-0.

  • Ne, ne mislim da smo toliko moćni da bismo mogli sami odgađati svoje utakmice. Iz Španjolskoga nogometnog saveza (RFEF) upozorili su nas da ćemo, ne dođemo li na utakmicu, izgubiti dvoboj za zelenim stolom – rekao je Guardiola nastavivši:

  • Shvatili smo situaciju i krenuli. Znamo da bismo savezu time priuštili probleme, a posebno organizatorima, koji su se prema nama uvijek besprijekorno ponašali. Uostalom, odigrati utakmicu baš danas (subota) bilo je u interesu i nama, s obzirom na to da već u utorak igramo Ligu prvaka.

Nakon svega, Guardiola ne misli prekinuti običaj da momčad vodi na put na dan odigravanja utakmice, koji je uveo prije nešto više od dvije godine, kada je došao na kormilo momčadi:

  • Radit ćemo i dalje kao što smo u dvjema proteklim godinama. I dalje ćemo putovati na dan utakmice.