Mino Raiola
0

"Guardiola i Cruyff trebali bi zajedno u mentalnu bolnicu"

Totalsport
Mino Raiola
Mino Raiola
Mino Raiola, nogometni menadžer koji je ljetos pomogao dolazak Zlatana Ibrahimovića i Robinha u Milan, žestoko se obrušio na Barceloninog trenera Josepa Guardiolu i njegovog mentora Johana Cruyffa.

Već je ranije rođeni Talijan s holandskim državljanstvom teškim riječima "častio" trenera katalonskog kluba nakon što je ovaj u završnici prošle sezone počeo ponižavati njegovog pulena Zlatana Ibrahimovića dajući mu sve manje prilika za igru, pogotovo u ključnim trenucima važnih utakmica.

"Već sam ranije rekao da je Guardiola poremećena osoba. Sada mislim da bi Katalonac skupa s Johanom Cruyffom trebao otići u mentalnu bolnicu. Mogli bi tamo zašutjeti i primiti se karata", izjavio je Raiola za Marcu.

Raiolin je komentar došao samo nekoliko dana nakon što je Ibrahimović otvoreno na švedskoj televiziji priznao da ne može smisliti Guardiolu: "On misli da je otkrio nogomet. Njegov je manirizam identičan držanju Mahatme Gandhija", rekao je tom prilikom Šveđanin.

Iako nije sasvim jasno zašto je Raiola u isti koš s Guardiolom strpao Cruyffa, za pretpostaviti je da razlog leži u činjenici što je Cruyff u više navrata u svojoj kolumni relativizirao Ibrahimovićeve igračke kvalitete.