Španski Superkup
0

Guardiola: Cilj nam nisu tri naslova, već svaki sljedeći

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nogometaši Barcelone okitili su se prvim ovosezonskim naslovom nakon što su u i u uzvratnoj utakmici španskog Superkupa bili bolji od Athletic Bilbaoa.

U utakmici prije osam dana bilo je 2-1 za Barcelonu, a u nedjeljnom uzvartu na Camp Nou 3-0 za najjači katalonski klub, nakon dva pogotka Lionela Messija i jednog Bojana Krkića. Čestitao je svojim nogometašima na uspjehu i trener tima Josep Guardiola, prije no što je odbacio ideju o odbrani trostruke krune koju je njegova ekipa prošle sezone osvojila nakon trijumfa u Ligi prvaka, Primeri i Kupu kralja.

  • Nije nam cilj osvojiti tri naslova ove sezone, već svaki sljedeći koji nam je na putu. Dobro smo igrali i kretali se terenom, također, zadovoljan sam i prilikama za gol koje smo stvarali. Sve što mogu jest čestitati dečkima na prvom naslovu ove sezone - kazao je Guardiola, koji je pohvalio i angažman švedskog napadača Zlatana Ibrahimovića.

Nije se najzvučnije Barcelonino pojačanje ni u drugoj utakmici za svoj novi klub upisalo na listu strijelaca. No, Guardiolu nije razočarao:

  • Zadovoljan sam njegovom igrom, prilagođava se na naš stil.