Pohvale na račun Varasa
0

Guardiola: Čestitam Sevilli, odbrana im je bila strašna

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
U najzanimljivijem susretu 8. kola španske nogometne Primere igrači Seville su izdržali pritisak Barcelone i na kraju Kataloniju napustili čiste mreže i s bodom u džepu (0-0).

Najveću priliku za pobjedu Barcelona je imala u petoj minuti nadoknade, ali tada Lionel Messi nije uspio nadmudriti gostujućeg golmana Javija Varasa prilikom udarca s bijele tačke. Javi Varas je briljirao cijelu utakmicu i bio apsolutni heroj u osvojenom bodu Andalužana.

"Moram prvenstveno čestitati Sevilli. Odigrali su odličnu utakmicu u fazi odbrane. Pogotovo njihov golman Javi Varas koji je pohvatao apsolutrno sve", bila je prva reakcija Josepa Guardiole, trenera Barcelone, koja sada zaostaje jedan bod za vodećim Realom na tabeli.

"Teško je igrati protiv tako koncentrirane obrane. Sevilla je imala stalno devet igrača iza lopte. Došli su po bod i uzeli ga. Vidjeli ste da su organizirali samo jedan napad u cijelom susretu. Mojim igračima nemam što zamjeriti. Igrali su dobro, napadali i stvarali šanse, ali imali smo ovaj put preko puta sebe stvarno odličnu odbrambenu ekipu", završio je Guardiola.