"Razmišljam samo o Milanu"
0

Guardiola: Bielsa je najbolji trener na svijetu

Totalsport
Pep Guardiola (Foto: AFP)
Pep Guardiola (Foto: AFP)
Činjenica da se Barcelona i Real Madrid ne mogu susresti prije finala Lige prvaka, kao da će se to finale neminovno dogoditi, prevladala je po izvlačenju četvrtfinalnih i polufinalnih parova u Nyonu.

Nije isti osjećaj prevladao kod trenera Barceloninih nogometaša Josepa Guardiole, koji je novinarima u petak rekao sljedeće: "Ne da ne želim misliti o finalu, nego ne želim misliti niti o mogućem polufinalu protiv Chelseaja ili Benfice", rekao je Barçin trener dodavši:

"Bit će nam četvrtfinale dosta zahtjevno samo po sebi. Milan je vrlo nezgodan suparnik. Trebat će nam velika podrška navijača. Milan ima iskusne igrače, lako stvara prilike i dobro se brani. Da biste osvojili Ligu prvaka, morate pobijediti najjače, a Milan definitivno spada među takve".

Govorio je pred novinarima Guardiola također o veličini kluba čiji tim vodi, i to zbog plemenitog poteza spram Erica Abidala, francuskoga 32-godišnjeg stopera koji će se uskoro podvrgnuti transplantaciji jetre i kojem je zbog toga ugrožena karijera.

"Nedavno je Eric potpisao novi ugovor s klubom na 1+2 godine iako su rukovodeći ljudi znali da će morati na transplantaciju. To dokazuje veličinu našeg kluba", rekao je Barcelonin strateg.

Također je Guardiola komplimentirao svom argentinskom kolegi na klupi Athletic Bilbaa Marcelu Bielsi, koji je s baskijskom ekipom izbacio Manchester United u osmini finala Lige prvaka.

"Lično sam dugogodišnji obožavatelj Marcela Bielse i njegovih trenerskih metoda, te me prolaz Athletica u sudaru s velikim engleskim klubom uopće nije iznenadio. Iskreno mislim da je Bielsa trenutno najbolji trener na svijetu. Mislim da možemo biti sretni što ga imamo u Primeri i što od njega možemo učiti", zaključio je Barçin trener kojeg bi, u slučaju da na kraju sezone napusti kormilo katalonskog kluba, mogao naslijediti upravo Argentinac.

Barcelona i Athletic odigrat će također u maju finale Kupa kralja na madridskom stadionu Vicente Calderon: "Bit će to prekrasna utakmica", dodao je Guardiola.