El Confidencial
0

Guardiola 2010. angažovao detektive da prate Piquea

Totalsport
Pep Guardiola
Pep Guardiola
Prema pisanju španskog internetskog portala El Confidencial, bivši trener Barcelone Pep Guardiola navodno je svojevremeno koristio usluge detektivske agencije čiji je zadatak bio praćenje Gerarda Piquea.

Portal citira neimenovanog bivšeg zaposlenika kluba koji tvrdi da Guardiola i bivši direktor Manel Estiarte, inače nekadašnji slavni vaterpolista, nisu oklijevali u korištenju usluga detektiva ako su sumnjali da neki od nogometaša Barcelone vodi nezdravi život, što bi moglo utjecati na njegove igre.

Guardiola je tako navodno 2010. angažovao agenciju Metodo 3 da prati Piquea tokom rane faze njegove veze s pjevačicom Shakirom. Budući trener Bayerna se bojao da bi veza s kolumbijskom zvijezdom mogla poremetiti koncentraciju njegovom stoperu.

Detektivi, međutim, nisu saznali puno, piše El Confidencial, samo to da Pique vrlo često zalazi u jedan koktel bar s prijateljima. Oko veze sa Shakirom nije bilo nikakvih kontroverzi, štaviše par danas ima sina.

Španski portal podsjeća i da je 2010. izbila afera kada se saznalo da je Barcelona u sezoni 2007/08 pratila trojicu svojih tadašnjih igrača - Ronaldinha, Deca i Samuela Eto'oa. Slučajno ili ne, sva trojica su uskoro napustila klub. Sistem špijuniranja igrača se, tvrdi izvor El Confidenciala, nastavio i nakon Guardiolinog dolaska naljeto 2008. godine, a mladi stručnjak je navodno bio opsjednut privatnim životima svojih igrača.