Nogomet
3

Evropska liga / Grupa J: Qarabag i Slovan podijelili bodove, Šehić primio gol u 9. sekundi

Piše: E. B.
Foto: UEFA
Foto: UEFA
Susretom prvog kola grupe J između Qarabaga i Slovana iz Libereca počela je nova sezona Evropske lige, a susret je završen bez pobjednika (2:2).

Susret na stadionu "Tofiq Bahramov" u Bakuu nije mogao početi gore za domaću ekipu. Gosti iz Češke su krenuli sa centra, loptu je dobio legendarni češki napadač Milan Baroš koji asistira Janu Sykori kojem nije bilo teško matirati Ibrahima Šehića za 1:0.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je kapitulirao već u devetoj sekundi meča.

Qarabag se brzo vratio u meč. U sedmoj minuti Dani Quintana je centrirao iz kornera sa desne strane, a loptu u mrežu Martina Dubravke glavom zakucava Michel.

Do kraja poluvremena Qarabag je mogao i do preokreta, no sjajan šut kapitena Sadiqova brani Dubravka u 38. minuti susreta.

Domaći tim je nastavio sa napadima i u drugom poluvremenu, a prvu veliku priliku imao je Reynaldo u 54. minuti, no Dubravka je izašao kao uspješniji u situaciji jedan na jedan.

Gosti su zaprijetili opasno u 58. minuti susreta. Nakon centaršuta iz slobodnog udarca sa lijeve strane Baroš je šutirao glavom, ali je Šehić bio siguran.

Samo 11 minuta kasnije Šehić je morao drugi put vaditi loptu iz mreže. Nakon gužve u šesnaestercu Vuch je iz voleja šutirao, Šehić je samo kratko odbio loptu na koju natrčava Baroš i pogađa prazan gol za vodstvo češke ekipe od 2:1.

Do kraja meča Qarabag je krenuo na sve ili ništa, a napadi su im se isplatili u četvrtoj minuti sudijske nadoknade. Nakon kornera sa desne strane odbrana češke ekipe je izbila loptu na vrh kaznenog prostora, a Sadiqov je iz voleja pogodio za konačnih 2:2.