Nogomet
27

Grupa H: Belgija deklasirala Gibraltar, Grčka bolja od Estonije

Piše: Edin Isanović
Foto: AFP
Foto: AFP
Najveći rivali naše reprezentacije za osvajanje prvog i drugog mjesta u grupi H ostvarili su gostujuće pobjede u okviru 3. kola kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje će se 2018. godine održati u Rusiji.

Belgija je očekivano deklasirala Gibraltar u rezultatom 6:0, dok je Grčka bila bolja od Estonije sa 2:0. Na taj način obje reprezentacije ostale su sa maksimalnim učinkom nakon tri odigrana kola.

Crveni vragovi su poveli golom Bentekea već u 1. minuti. Vodstvo je udvostručio Witsel u 19., a konačnih 3:0 u prvom poluvremenu postavio je raspoloženi Benteke.

U nastavku Mertens u 51. postiže četvrti, a rasploženi Benteke u 55. minuti peti gol. Konačnih 6:0 postavio je Hazard u 79. minuti. Belgijanci imaju impresivnu gol - razliku nakon tri kola 13:0.

Grčka je Tallinnu protiv Estonije krenula od prvog minuta sa ciljem da osvoji kompletan plijen. Uspjeli su zatresti mrežu Aksalua već u 2. minuti. Pogodio je Torosidis. Do kraja prvog poluvremena domaći su pokušavali stići do poravnanja, ali nisu uspjeli.

Grci su povećali vodstvo u 61. minuti preko Stafylidisa. Rezultat se do kraja meča nije mijenjao.

Podsjetimo, bh. reprezentacija je u Zenici savladala Kipar rezultatom 2:0.

Tabela:

Foto: Screenshot BHRT
Foto: Screenshot BHRT