Nogomet
9

Griezmann: Ne zanima me titula najboljeg strijelca, moramo dati sve od sebe za Francusku

Klix.ba
Antoine Griezmann (Foto: EPA)
Antoine Griezmann (Foto: EPA)
Francuski reprezentativac Antoine Griezmann predvodi svoju reprezentaciju na Evropskom prvenstvu, a u intervjuu za UEFA.com govorio je o dosadašnjim utakmicama, svojoj formi i očekivanjima od narednih izazova.

Francuzi su se plasirali u četvrtfinale, ali još uvijek imaju problema na otvaranju utakmica. Tako je bilo i u osmini finala protiv Republike Irske.

"Francuska ne otvara utakmice najbolje, ali se poboljšavamo. U prvom poluvremenu protiv Irske smo bili loši, ali je u drugom na terenu bila neka druga Francuska, tim koji može u finale. Na poluvremenu smo rekli da moramo igrati bolje i dati sve za našu zemlju, za nas, za naše porodice te da imamo kvalitet za preokret", izjavio je Griezmann.

Nakon drugog gola postignutog Ircima je pokazao svoju specifičnu proslavu.

"To je ples iz Drakeovog spota za pjesmu 'Hotline Bling'. Radio sam to i kada sam postizao golove za Atletico. Zaboravio sam na njega kad sam postigao gol protiv Albanije, emocije su bile prejake, a isto se dogodilo i kad sam izjednačio protiv Irske. Međutim, nakon drugog gola sam se sjetio", rekao je napadač Francuske.

Govorio je i o poziciji koju preferira.

"U Atleticu sam navikao da igram u špicu tako da mi je bilo malo lakše u drugom poluvremenu protiv Irske. Kad sam dobio prvi poziv u reprezentaciju, rekao sam selektoru da ću igrati gdje god mu budem potreban, u sredini ili desno. Naravno, u sredini mi više odgovara. Kada igram u sredini, a Kingsley Coman s desne strane, onda mogu napraviti više, lakše mi je pronaći prostor za pogodak", kazao je Griezmann.

Titula najboljeg strijelca ga posebno ne zanima.

"Trenutno dijelim prvo mjesto s Moratom, ali mi nije cilj da osvojim Adidasovu Zlatnu kopačku. Želim bolje igrati, a na kraju ćemo vidjeti gdje sam. Na početku turnira nisam bio na svom nivou, ali se sada osjećam sve bolje. Golovi podižu moje samopouzdanje", istakao je sjajni nogometaš.

Od Francuza se na Euru očekuje mnogo, posebno jer su domaćini.

"Bio bi neuspjeh da se nismo plasirali u četvrtfinale, posebno jer igramo kući i pred našim navijačima. Bez obzira na protivnika, mi moramo izaći na teren i dati sve od sebe za pobjedu", završio je Griezmann.