Nogomet
105

Gredić o slučaju "ofsajd": Stvari su jasne, a ko ne želi da gleda neće ni vidjeti

Piše: I. P.
Predsjednik Fudbalskog kluba Željezničar Almir Gredić danas se osvrnuo na slučaj spornog ofsajda koji je dosuđen na utakmici protiv Širokog Brijega.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

U Plavom salonu je danas održana konferencija za medije na kojoj su se obratili predsjednik Kluba, Almir Gredić, direktor Mirsad Šiljak te članovi Upravnog odbora, Adnan Misimović i Senad Zaimović.

"Dosta toga je ispričano. Portali i mediji bili su puni slika i sličica i neke stvari ko želi da vidi vidjet će, a ko ne želi da vidi neće", rekao je Gredić otvorivši time još jednom temu o, navodno, nepravedno dosuđenom ofsajdu za vrijeme utakmice četvrtog kola BH Telecom Premijer lige.

On je kazao da su prošle sezone imali dvije sporne situacije.

"Prvi je utakmica protiv Slobode kada su na teren uletjeli tzv. navijači i naša četiri juniora su povrijeđena. Jedan je završio u bolnici, a pobjeda je dodijeljena Slobodi. Ne može se igrati bez policije na terenu. Pitam se kako neko u Savezu donosi takve odluke i da se to sistematski riješi. Tražimo da se radi onako kako nalažu propisi Fudbalskog saveza BiH", kazao je Gredić.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

On je dodao da će Željezničar kao najtrofejniji klub pokušati otvoriti dijalog sa svim klubovima kako bi se riješili problemi sa ciljem poboljšanja bh. sporta i bh. fudbala

"Sve je vrlo jednostavno, mi smo izašli sa saopćenjem jučer i danas. Činjenice su neoborive! Bodove ne možemo vratiti, ali mi želimo skrenuti pažnju nadležnim organima. Mi se ne žalimo i ne tražimo pomoć, mi smo željeli reći da su se desili propusti", objasnio je predsjednik Željezničara.

On je dodao da se propusti u sportu dešavaju, ali da nije dobro kada su tendenciozni i kada se od njih bježi.

"Naravno, trebamo unapređivati rad, ali ako se propusti eskiviraju i skreće pažnja na nešto drugo, onda je to malo veći i ozbiljniji problem", zaključio je Gredić.

Novinarima se obratio i član UO Senad Zaimović koji je govorio o ciljevima Kluba.

– Ono što je jasno široj javnosti da je Željezničar krenuo putem restruktuiranja svih svojih segemenata. Dakle, naši ciljevi su postavljeni izuzetno visoko i mi ćemo njih dosegnuti, to je neupitno. Naš cilj je da u iduće dvije-tri godine uđemo u grupnu fazu jednog evropskog takmičenja.

– Vi znate da Barcelona dugo godina nije željela da proda svoje mjesto na dresu. Željo je klub koji postoji gotovo 100 godina i onaj ko želi biti na našem dresu mora to mjesto i zaslužiti. Željo isporučuje najveći broj gledalaca po statistici BH Telecoma te postoji podaci koliko oni zarađuju putem Moje TV. Ovo je jednostavno poruka svih nas koji ovdje sjedimo: Željo će svoje visoko postavljene ciljeve ostvariti. Želimo da budemo šampioni ove godine i uradit ćemo sve da to i budemo. Finansijski izuzetno dobro stojimo i sve repove ćemo uskoro pokriti.

– Želim istaći i da im nećemo uskratiti premije igračima za pobjedu u Širokom Brijegu, iako ona nije ostvarena, jer smo našim sredstvima zaključili da smo trebali pobijediti. Mi smo glavni pretendent na titulu prvaka BiH i bit ćemo šampioni ove godine, rekao je Zaimović.

Podsjećamo, nakon što se Željezničar oglasio smatrajući da je oštećen u susretu sa Širokim Brijegom kada je pomoćni sudija poništio gol Plavih, nadležna komisija Fudbalskog saveza BiH je ustanovila da je sudijska odluka bila ispravna.