Taktika selektora Blaževića
0

Grčki model igre protiv Portugala

Sarajevo-x.com
Ćiro Blažević (Foto: Arhiv)
Ćiro Blažević (Foto: Arhiv)
Najbolja selekcija Bosne i Hercegovine morat će u duelu sa Portugalom igrati napadački od prve minute, naglasio je selektor Miroslav Ćiro Blažević, aludirajući na igru Grčke na Euru 2004. kada su odnijeli pobjedu u finalu upravo protiv našeg sljedećeg protivnika.

Bunker-igra, smatra Blažević, neće donijeti ništa dobro, objasnio je u intervjuu za Avaz, najavivši nekoliko novih lica u reprezentaciji BiH.

Među "zmajevima" će debitovati Haris Medunjanin, nogometaš španskog Valladolida, koji je u posljednje dvije utakmice za svoj tim postigao dva izvanredna gola, a dozvola FIFA-e o promjeni njegovog sportskog državljanstva trebala bi u Nogometni savez BiH stići ovih dana. Osim njega, bit će pozvan i Ermin Zec, sjajni napadač Šibenika.

Ono što bi našem timu svakako moglo predstavljati problem su žuti kartoni koje ima čak devet igrača BiH. Ipak, Blažević ne očekuje da će to predstavljati psihološku prepreku njegovim igračima.

Za sve one koji dosad nisu zapamtili, prva utakmica dodatnih kvalifikacija između Portugala i BiH igra se u Lisabonu 14. novembra, dok je uzvratni susret 18. novembra na zeničkom stadionu Bilino polje.