Nogomet
0

Grci s čak pet golmana na prvom popisu za Mundijal

Totalsport
Fernando Santos (Foto: EPA)
Fernando Santos (Foto: EPA)
Grčki selektor Fernando Santos na popis od 29 kandidata za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazil uvrstio je čak petoricu golmana između kojih će izabrati tri putnika na Svjetsko prvenstvo.

Santos je pozvao i Kostasa Mitrogloua, napadača Fulhama, koji je imao velikih problema s povredom koljena i otkako je prešao iz Olympiakosa u Fulham, odigrao je tek 153 minute.

Međutim, Mitroglou je jedan od ključnih igrača reprezentacije i na pripremama će imati priliku potvrditi Santosu kako je spreman za sve napore na Svjetskom prvenstvu.

Na popisu se nalazi i Giorgos Karagounis, 37-godišnji veznjak koji je već najavio da će mu nastup u Brazilu biti i vjerojatni oproštaj od reprezentacije.

Grčka će na Svjetskom prvenstvu igrati u grupi C s Kolumbijom, Japanom i Obalom Slonovače.

Kandidati za SP:

Golmani: Panaglotis Glykos (PAOK), Stefanos Kapino (Panathinaikos), Orestis Karnezis (Granada), Michalis Sifakis (Atromitos), Alexandros Tzorvas (Apollon Smyrnis)

Stoperi: José Holebas (Olympiakos), Giannis Maniatis (Olympiakos), Kostas Manolas (Olympiakos), Avraam Papadopoulos (Olympiakos), Sokratis Papastathopoulos (Borussia Dortmund), Dimitris Siovas (Olympiakos), Vasilis Torosidis (Roma), Giorgios Tzavellas (PAOK), Loukas Vyntra (Levante)

Veznjaci: Lazaros Christodoulopoulos (Bologna), Ioannis Fetfatzidis (Genoa), Kostas Fortounis (Kaiserslautern), Giorgos Karagounis (Fulham), Kostas Katsouranis (PAOK), Panagiotis Kone (Bologna), Sotiris Ninis (PAOK), Andreas Samaris (Olympiakos), Panagiotis Tachtsidis (Torino), Alexandros Tziolis (Kayserispor)

Napadači: Theofanis Gekas (Konyaspor), Kostas Mitroglou (Fulham), Dimitris Papadopoulos (Atromitos), Dimitris Salpingidis (PAOK), Georgios Samaras (Celtic)