Nogomet
640

Grbavica: Željina legenda Mišo Smajlović položio kamen temeljac za izgradnju istočne tribine

Piše: D. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Svečanim polaganjem kamena temeljca danas je zvanično počela izgradnja istočne tribine Stadiona Grbavica.

Na mjestu izgradnje istočne tribine stadiona FK Željezničar danas je upriličena ceremonija polaganja kamena temeljca, nakon čega će i zvanično početi izgradnja istočne tribine, koja će primati 4.650 gledatelja. Radi se o najvećem infrastrukturnom projektu Plavih u posljednjih 30-tak godina.

Kamen temeljac je položio legendarni nogometaš Željezničara i bivši selektor reprezentacije BiH Mišo Smajlović. Polaganju kamena temeljca su prisustvovali članovi Upravnog odbora FK Željezničar, Nadzornog odbora, predstavnici navijača i novinari.

Kada je riječ o akciji "Izgradimo istočnu tribinu", koja je pokrenuta u svrhu skupljanja sredstava za gradnju tribine, klub s Grbavice svim zainteresovanim nudi mogućnost kupovine desetogodišnjih ulaznica koje će važiti za sve utakmice u organizaciji FK Željezničar (Premijer liga, Kup BiH, evropske i prijateljske utakmice).

Cijena desetogodišnje ulaznice za istočnu tribinu iznosi 1.000 KM (uključujući i PDV), a svi prihodi ostvareni na ovaj način će se deponovati na poseban račun koji će biti korišten radi prikupljanja sredstava za finansiranje izgradnje istočne tribine (UniCreditBank 3389 0022 0803 0216). Željezničar će redovno, prema već ustanovljenoj praksi, informisati javnost o toku akcije i iznosu prikupljenih sredstava. Uplate se mogu vršiti i na rate.

Uplate za desetogodišnju ulaznicu je moguće vršiti i lično u prostorijama kluba, ali i putem PayPala (više informacija na fkzeljeznicar.ba).

Na zahtjev navijača je FK Željezničar donio odluku o primanju manjih uplata, 20 KM i više, koje će poslužiti kao donacije za izgradnju istočne tribine pod sloganom "Kad mašina tvoja krene".

Rok za završetak radova istočne tribine je 5. mart 2017. godine, a nova tribina u Dolini ćupova imat će kapacitet 4.650 mjesta.

Nagradna igra za kupce desetogodišnje ulaznice

Na konferenciji za medije prije polaganja kamena temeljca najavljena je nagradna igra za kupce desetogodišnje ulaznice za istočnu tribinu, koja će trajati u narednih nekoliko mjeseci.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Svi oni koji kupe desetogodišnju ulaznicu automatski su učesnici nagradne igre koju FK Željezničar organizuje s AC Betanija. Prva nagrada je Opel Adam Željo Edition, a učesnici nagradne igra mogu osvojiti sedmodnevno putovanje u Tursku s agencijom Centrotours, kao i četiri Philipsova plazma TV-a.

Izvlačenje sretnih dobitnika je planirano za 17. mart.