Veznjak Real Madrida
13

Granero: Nema novca za koji bih prešao u Barcelonu

Klix.ba
Esteban Granero (Foto: AFP)
Esteban Granero (Foto: AFP)
Defanzivni veznjak Real Madrida Esteban Granero je u intervjuu za magazin Jot Down izjavio kako ne postoji novac za koji bi prešo u Barcelonu.

Ovaj izdanak Kraljevskog kluba pohvalio je rad trenera Josea Mourinha koji, kako kaže, daje mnogo šansi igračima iz omladinske škole Real madrida, popularne Fabrike koju je poredio sa onom katalonskom, najpoznatijom na svijetu.

"Ne vjerujem da u Barceloni daju više šansi mladim igračima nego što to rade u Realu. Ne interesuje me kako igraju i ono što vam mogu reći je to da nikada ne bih mogao zaigrati u tom timu", kazao je 25-godišnji Granero, koji je u karijeri igrao i za Getafe, klub iz predgrađa Madrida.

Osim što igra nogomet, ovaj nogometaš studira psihologiju, voli čitati knjige i ići u kino. Granero je također govorio i o tome kako u Realu nisu opterećeni titualama koje je Barcelona posljednjih godina osvojila.

"Mi smo navikli da bude na prvom mjestu, što je i prirodno. Svi govore o najboljoj ekipi u historiji nogometa, koja je ligaško takmičenje završila sa devet bodova manje od nas", kazao je popularni Gusar te nastavio pohvale na račun svog trenera Josea Mourinha.

"Uz njega smo do smrti. On je trener koji je osovjio sve, ali želi još trofeja, ima nevjeorvatne ambicije. Od igrača izvlači ono najbolje", dodao je Madriđanin koji nije propustio priliku pohvaliti ni svog klupskog kolegu Cristiana Ronalda.

"On je pun ljubavi prema svima, kolegama, prijateljima i onima koje prvi put upoznaje. Slika koju ima u svijetu ne odgovara onome što on u stvarnosti jeste. Ponizan je i veoma jednostavan. Kada kažu da 'leti u oblacima', samo se nasmijem jer to nije istina", kazao je, između ostalog, veznjak Real Madrida u intervjuu za magazin Jot Down.