Nogomet
35

Gradski stadion u Vitezu uskoro u novom ruhu i s tribinama

Klix
(Foto: Mahir Sarajlić/Klix.ba)
Rekonstrukcija Gradskog stadiona Vitez, na kojem bi od sljedeće polusezone Nogometni klub “Vitez” trebao igrati svoje domaće utakmice u sklopu Premijer lige BiH, počela je jutros, kazao je na današnjoj konferenciji za novinare glasnogovornik toga kluba Ivan Sajević.

"Danas je sretan dan, kako za nas u Upravi kluba, tako i naše navijače, ali i sve ljubitelje nogometa u Vitezu. Mi se iskreno nadamo da će, ako sve bude teklo predviđenom dinamikom, rekonstrukcija stadiona biti završena do konca tekuće godine. Naravno, ovdje mislim na ispunjavanje uvjeta za dobivanje licence kako bismo domaće utakmice mogli igrati u Vitezu", istaknuo je Sajević.

Prva faza radova na rekonstrukciji Gradskog stadiona u Vitezu trebala bi potrajati 10-15 dana, kada bi trebala uslijediti i druga faza u kojoj će se pristupiti izgradnji tribina.

“Konačno je krenula izgradnja Gradskog stadiona u Vitezu. Nadamo se da će i druga faza biti realizirana predviđenom dinamikom, te da će naši navijači i ljubitelji nogometa od naredne polusezone moći pratiti naše utakmice u Vitezu”, rekao je u izjavi za medije predsjednik NK “Vitez”, Slaven Garić.

Općina Vitez je uvela izvođača radova Ganik d.o.o za izgradnju prve faze rekonstrukcije Gradskog stadiona. Prva faza podrazumijeva zemljane radove i radove rušenja.

“Ugovoreni iznos za ovu fazu je oko 17.000 KM. Ovim radovima bi trebali pripremiti teren za drugu fazu, u kojoj je planirano uraditi betonsko-armirne radove, izgradnja sjeveroistočne i jugozapadne tribine. Za drugu fazu je u tijeku postupak izbora izvođača radova, a ukoliko ne bude problema s provođenjem postupka javnih nabavki u narednih deset do petnaest dana mogao bi se izabrati izvođač radova i krenuti s intenzivnim radovima. Ukoliko vremenski uvjeti budu odgovarajući moglo bi se dosta toga uraditi u ovoj godini. Do sada je uloženo dosta napora, želim izvijestiti javnost da smo jedan postupak javne nabavke poništili, zbog kompliciranih procedura u postupku javne nabavke. Danas započinjemo i vodit ćemo računa da radove izvedemo kvalitetno i da se pripreme zemljani radovi za drugu fazu. Očekujemo da će se sve odvijati predviđenom dinamikom", kazao je Muhamed Rebihić, pomoćnik načelnika Općine Vitez.