Nogomet
0

Gradonačelnik Bihaća ugostio Jasmina Čelikovića, kapitena kadetske reprezentacije BiH

Klix.ba
Bihaćki gradonačelnik Emdžad Galijašević ugostio je danas Jasmina Čelikovića, kapitena kadetske nogometne reprezentacije koja se plasirala na Evropsko nogometno prvenstvo koje će se u maju ove godine održati u Azerbejdžanu.

Čestitajući Čelikoviću i svim igračima na historijskom plasmanu, gradonačelnik Galijašević, kazao je da je grad Bihać ponosan na činjenicu da je na čelu kadetske reprezentacije mladi Bišćanin, koji danas pored dresa BiH brani i boje nogometnog kluba Rijeka.

"Činjenica da imamo veliki broj mladih sportaša iz Bihaća koji su okosnica državnih reprezentacija govori da smo uistinu sportski grad. Volio bih iskreno da mladi igrači poput našeg Jasmina ne odlaze iz naših sportskih klubova, ali i kada odlaze ostavljaju iza sebe jedan uspješan sportski trag. Volio bih da rezultati u nogometu Bihaća prate finansijska izdvajanja grada upravo zbog mladih i uspješnih igrača poput Jasmina", kazao je Galijašević.

Zahvalivši se gradonačelniku Galijaševiću na prijemu i podršci koji je i ranije pružao, Jasmin Čeliković, kapiten kadetske nogometne reprezentacije, kazao je da već za dvadeset dana kreću pripreme za Evropsko prvenstvo u Azerbejdžanu.

"Pripremit ćemo se u Zenici i idemo hladne glave pokazati da znamo igrati nogomet i da nismo slučajno se plasirali na Evropsko prvenstvo. Hvala svima na čestitkama i podršci i učiniti ćemo sve da obradujemo naše navijače i sve građane BiH", kazao je Čeliković.