Zadovoljan prvom polusezonom
0

Gracić: Uskoro na Otoci gradimo istočnu tribinu sa 2.000 mjesta

Piše: Edin Isanović
Nijaz Gracić
Nijaz Gracić
FK Olimpic završio je polusezonu na šestom mjestu Premijer lige BiH. Prvi čovjek kluba Nijaz Gracić naglašava da je zadovoljan urađenim poslom. Ističe kako klub konačno ima svoj stadion koji će u budućnosti doživjeti novu rekonstrukciju i bit će izgrađen po svim UEFA-inim standardima.

''Klub je konačno složen po vertikali. Stvari u Olimpicu i oko njega su izuzetno dobre. Promijenili smo šefa stručnog štaba i promovisali jedno novo trenersko ime. Nedimu Jusufbegoviću bit će ponuđen ugovor na osam godina. On je od početka uz klub i zaslužuje podršku. Pored toga promovisali smo igrače poput Kapića, Harbe, Pliske, Vidovića...To je pomak'', kaže Gracić za Sarajevo-x.com. Potom je predsjednik tima sa Otoke govorio o novoizgrađenom stadionu.

''Konačno smo, uz pomoć opštine Novi Grad i načelnika Damira Hadžića, riješili taj problem. U narednom periodu planirano je da se izgradi istočna tribina sa dodatnih dvije hiljade mjesta. Bit će moderna i ustakljena svečana loža po svim standardima UEFA-e. Tada će kapacitet stadiona biti pet hiljada mjesta''.

Gracić je rekao kako je zadovoljan polusezonom.

''Kako smo startali mogu reći da sam i više nego zadovoljan kada pogledam tabelu. Sjetite se da smo u jednom trenutku bili posljednji na tabeli. Pobjeda protiv Borca dala je samopouzdanje ekipi i na kraju smo završili na šestom mjestu. Odlučili smo da se nekim igračima zahvalimo na saradnji, a sigurno je da će biti novih lica u svlačionici. Odmah da kažem da neće biti spektakularnih transfera. Ipak, nećemo biti ništa lošiji nego na jesen.

Pregovaramo sa jednim ekstra talentiranim 17-godišnjakom koji je zanimljiv svim klubovima regiona. Nadam se da ćemo uspjeti da ga angažujemo''.

Predsjednik Olimpica razgovor je zaključio znakovitom rečenicom. ''Borit ćemo se za izlazak na evropsku scenu. Imamo šansi'', rekao je Gracić.