Nogomet
0

Götze: Svi žele igrati u Barceloni, ali meni je dobro u Dortmundu

Totalsport
Mario Götze
Mario Götze
Mario Götze, nogometaš aktuelnog njemačkog prvaka Borusije iz Dortmunda, izjavio je kako trenutno ne razmišlja o promjeni sredine.

"Svaki nogometaš volio bi zaigrati za Barcelonu. Nisam ni ja iznimka. No, meni je dobro u Borussiji, osjećam se ugodno u tom klubu i imam ugovor do 2014. godine, tako da trenutno ne razmišljam o nekom drugom klubu – izjavio je Götze, koji je nedavno proglašen za najboljeg mladog igrača u Evropi (mlađi od 21 godine) u izboru talijanskog lista Tuttosporta.

Istaknuo je 19-godišnji nogometaš kako se jako raduje nastupu njemačke reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini. Podsjećamo, suparnici Njemačke u B grupi, koju su mnogi nazvali ''grupom smrti'', bit će Nizozemska, Portugal i Danska.

"Iznimno jaka i teška grupa. Bit će to, nadam se, moj prvi veliki turnir. Naravno da se nadam kako ću igrati. Nastup na Evropskom prvenstvu bit će veliko i nezaboravno iskustvo. Idemo na Euro puni očekivanja. Želja nam je biti u turniru što je duže moguće", poručio je Götze.