BHT Premijer liga
0

GOŠK bolji od Veleža, Sarajevo nastavilo pobjednički niz

Piše: D. B.
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
U subotu su u okviru 7. kola BHT Premijer lige odigrana četiri susreta. Pobjede su upisali GOŠK, Sarajevo, Zvijezda i Travnik.

Leotar - Sarajevo 0:3

Ekipa Sarajeva je u Trebinje stigla s namjerom da nastavi pobjednički niz. Igrali su gosti nešto bolje od domaćina i imali prvu priliku preko Tatomirovića u 12. minuti, no, lopta je otisla preko gola. Šest minuta kasnije je pokušao i Suljić, ali je golman Leotara Milenković odbranio. Leotar je ozbiljnije zaprijetio tek u 33. minuti, ali za Bandovića problema nije bilo. Dobra igra gostiju je rezultirala vodećim golom u 39. minuti. Koptu je u gol poslao Hadžić nakon što je korner izveo Sesar. Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 1:0 u korist Sarajeva.

Na otvaranju drugog dijela utakmice zaprijetili su domaći preko Filipovića, no, Bandović se nije dao prevariti. Potom su gosti iz Sarajeva ponovo zaigrali bolje i dokazali da su došli po sva tri boda. Igrala se 70. minuta kada je na asistenciju Hadžića pogodio Suljić i povisio rezultat na 2:0. Treći gol za Sarajevo, a svoj drugi na ovoj utakmici, postigao je Hadžić u 71. minuti nakon druge asistencije Sesara, koji je ubacio ponovo iz kornera.

Domaći su pokušali uzvratiti preko Jankovića i Novakovića, ali bezuspješno. Rezultat se do kraja susreta nije mijenjao. Sarajevo je protiv Leotara slavilo rezultatom 3:0.

Zvijezda - Čelik 1:0

Utakmicu protiv Čelika je ekipa Zvijezde otvorila odlično. Poveli su domaći u 3. minuti golom Halilovića. Domaći su nastavili s inicijativom i stvarali su prilike. Neprecizni su bili Pandža i Savić. Zeničani su pružali veoma blijedu igru. Sjajnu priliku za domaće je u 41. minuti propustio Džafić. Domaći su na odmor otišli s prednošću od jednog gola.

U nastavku utakmice su Zeničani imali nešto više od igre, ali ozbiljnih prilika nije bilo. Zvijezda je upisala tri boda.

Travnik - Gradina 2:0

Travnik je na svom terenu tražio sigurna tri boda protiv posljednjeplasirane Gradine. Veziri su poveli u 25. minuti, a strijelac je bio Zatagić. Domaći su i dalje opsjedali gol gostiju, a golman Gradine Zupić je spretno spašavao svoju mrežu. Prvi dio susreta završen je rezultatom 1:0 u korist domaćih.

Veziri su u drugom poluvremenu nastavili vršiti pritisak na odbranu gostiju. To je rezultiralo drugim golom kojeg je u 79. minuti postigao Ribić. To je ujedno bio i konačan rezultat ovog susreta.

Velež - GOŠK 1:3

Hladan tuš u Vrapčićima su doživjeli domaći navijači jer je GOŠK golom Jusufbašića poveo sa 1:0 već u 20. sekundi susreta. Da gol nije bio slučajan, gosti su pokazali u 16. minuti i poveli sa 2:0 golom Ramovića. Moglo je u 21. minuti biti i 3:0 za goste, ali je Jusufbašić bio neprecizan. Ipak, Ramović nije pogriješio u 29. minuti, a GOŠK je poveo sa 3:0. To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena. Napomenimo da je Ćurić dobio crveni karton, pa je GOŠK imao igrača manje na terenu.

U nastavku utakmice su Rođeni uspjeli smanjiti rezultat na 3:1 golom Serdarevića, koji je pogodio u 61. minuti nakon asistencija Macea. Mogli su domaći do drugog gola u 76. minuti susreta, ali je udarac Hajdarevića odbranio golman GOŠK-a Soldo. To je bilo sve što su Rođeni mogli napraviti u ovom susretu. GOŠK je slavio rezultatom 3:1.