Nogomet
23

"Goruće" pitanje selektorima uoči SP glasi: Dozvoliti seks ili ne?

Totalsport
Šezdesetak dana uoči početka Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu "goruće" pitanje koje novinari postavljaju izbornicima reprezentacija je dozvoliti seks svojim igračima ili ne...

Temu je otvorio selektor domaćina Luiz Felipe Scolari koji je rekao da je dozvolio seks svojim igračima, ali samo u normalnim pozama.

Tačnije, rekao je da zabranjuje "akrobatski seks". Belgijski dnevnik Het Nieuwsblad ispitao je trojicu drugih selektora kako bi saznao njihovo viđenje stvari.

"Ukoliko izborimo ulazak u polufinale, nagradit ću svoje igrače posjetom njihovih supruga i djevojaka", rekao je selektor Belgije Marc Wilmots.

"Žene mogu smanjiti stres i napetost. Pozdravljam seks tokom natjecanja", bile su riječi talijanskog selektora Cesarea Prandellija.

"Supruge mogu pomoći igračima, djevojkama nema mjesta na Svjetskom prvenstvu", smatra nigerijski selektor Stephen Keshi.

U nedavnom razgovoru za portal Klix.ba selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić kazao je da će njegovi igrači imati slobodu na Mundijalu kada je u pitanju druženje sa porodicama i prijateljima.