Nogomet
2

Gomez: Naprijed Klose, sruši Ronalda

Totalsport
Mario Gomez (Foto: AFP)
Mario Gomez (Foto: AFP)
Fiorentinin 28-godišnji napadač Mario Gomez nije se našao na širem popisu od 30 igrača selektora njemačke nogometne reprezentacija Joachima Löwa za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Ove sezone je bivši napadač Bayerna upisao samo devet nastupa u Seriji A zbog dvije različite povrede koljena. U akciji ga nema još od 23. marta.

"Nakon što sam propustio veći dio sezone u prvenstvu i finale Kupa Italije, sada ću morati propustiti i Svjetsko prvenstvo. Još donedavno sam vjerovao da ću ipak biti spreman za Mundial. Nažalost, moja najružnija sezona u karijeri završava se s još jednim velikom razočaranjem. Gotovo sedam mjeseci povreda koljena je bilo ipak previše", istaknuo je Gomez, te je pružio javnu podršku svom reprezentativnom saigraču Miroslavu Kloseu, koji je dosad zabio 14 golova na svjetskim prvenstvima, samo jedan manje od vječitog rekordera, penzionisanog Brazilca Ronalda.

"Želim svu sreću Kloseu i nadam se da će on srušiti taj Ronaldov rekord. Učini to, Miro! Najviše mi je žao što neću biti tamo s dečkima kada će podignuti trofej pobjednika. Držat ću im fige i svim srcem se nadam da će osvojiti taj naslov", poručio je Mario Gomez.