Vedad Ibišević
0

"Golovi su došli sami"

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Preko deset mjeseci navijači Hoffenheima čekali su da se njihova uzdanica Vedad Ibišević vrati na put stare slave. Samom Ibiševiću trebala je 21 minuta da proteklog vikenda postigne tri gola u utakmici protiv Herthe.

Nakon kidanja ligamenata noge u januaru, dotad vodeći napadač sezone imao je impresivan povratak u Bundesligu. U intervjuu za portal Bundesliga.de govorio je o spektakularnoj domaćoj pobjedi od 5:1, svom hat-tricku i novim kopačkama.

U komentaru na ovu veliku pobjedu Ibišević je izjavio: "Bio je to veoma dobar meč za nas. Suparniku smo dali vrlo malo šansi da šutira na naš gol. Cijeli tim je bio jak, pa čak i izmjene."

Kad je u pitanju njegov povratak u formu, bh. internacionalac kaže: "Mislim da sam i do sad igrao dobro. Ipak, nedostajali su golovi. Ipak, sve vrijeme sam bio siguran da ako nastavim raditi, golovi će doći. Tako je i bilo. Golovi su došli sami od sebe."

"Demba Ba mi je prije utakmice rekao da ću postići pogodak, a da će on skočiti na mene", ispričao je popularni Vedo koji je ovaj meč odigrao sa novim kopačkama.

Na pitanje da li je nova obuća utjecala na njegovu igru, rekao je: "Moguće je. Ovo je novi model i danas sam u njima igrao prvi put. Bilo mi je veoma ugodno u njima, a možda su mi čak malo i pomogle."

U sljedećem kolu Hoffenheim putuje na noge Mainzu, a Ibišević i ekipa i u tom okršaju priželjkuju pobjedu.