Prijateljska utakmica
0

Golom Adilovića Željezničar pobijedio Zrinjski u Međugorju

Piše: J. H.
Foto: P./Klix.ba
(Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
U Međugorju je danas odigrana prijateljska utakmica između Željezničara i Zrinjskog. Plavi sa Grbavice pobijedili su golom Adilovića u 24. minuti.

U prvih desetak minuta utakmice, Željezničar je dominirao na terenu. Prvu veliku šansu za Zrinjski vidjeli smo u 15. minuti, ali je golman Plavih sa Grbavice Adnan Gušo fenomenalno odbranio.

Dvije minute poslije, Svraka je šutirao ali preko gola. U 24. minuti, na asistenciju Bogičevića, Adilović je rutinski lobovao golmana Zrinjskog te doveo Željezničar u vodstvo od 1:0.

U prilično nesadržanoj utakmici, velikih šansi nije bilo. Zrinjski je u 34. minuti zaprijetio Guši koji je i ovaj put bio na visini zadatka. Krajem prvog poluvremena, Željezničar je imao još jednu dobru priliku ali je Adilović šutirao preko gola. To je bila i posljednja šansa u prvom poluvremenu.

Početkom drugog dijela utakmice, Zrinjski je bio bolji protivnik na terenu. Igrali su otvorenije i bili opasniji. U 61. minuti, Željo je preko Ramića i Hajradinovića imao dvije prilike.

U 71. minuti, igrači Željezničara su imali veliku priliku za povećanje vodstva, ali ostalo je 1:0. Zrinjski je prekinuo dominaciju Željezničara te su u 82. minuti preko Jacksona zaprijetili golu Sarajlija.

Dvije minute prije kraja, Pehilj je imao dobru priliku, ali je rezultat ostao nepromijenjen. Ovo j bila ujedno i posljednja šansa na susretu.

Prijateljska utakmica:

FK Željezničar - HŠK Zrinjski 1-0 (Adilović '24)