Nogomet
1

Golman Rome plakao od bolova

Totalsport
Kraj utakmice četvrtog kola talijanskog nogometnog prvenstva između Brescije i Rome (2-1) brazilski golman gostiju Julio Sergio dočekao je u suzama.

U 90. je minuti uklizavanjem zaustavio nalet iz kontranapada domaćeg napadača Panagiotisa Konea. Za nedozvoljen je start zaradio žuti karton ali i povredu: moguće je da ga je Albanac s grčkim pasošem nagazio na desni skočni zglob, a možda je i prilikom proklizavanja uganuo zglob.

Da je povrijeđen, Brazilac je pokazivao odmah poslije prekršaja ostavši se previjati na travnjaku. No, trener Rome Claudio Ranieri obavio je sve tri izmjene, a zbog drugog je žutog kartona u 64. minuti isključen francuski stoper Mexes. Ljudi iz Romine liječničke službe stoga su izvana, preko kopačke, zavojem bandažirali njegov zglob te ga poslali nazad na gol.

Napadačku akciju domaćih koja je uslijedila nesretni je golman nekako uspio odstajati, očito jecajući od nepodnošljivih bolova. Kad je opasnost po gol nestala, Sergio je sjeo uz stativu nastavivši plakati.

Romin je liječnik po završetku utakmice procijenio da zglob nije slomljen. Vjerovatno se radi o težem istegnuću ligamenata od posljedica iščašenja. Temeljitiji pregled dat će preciznu informaciju o ozbiljnosti povrede i izbivanju brazilskog golmana iz tima.