Nogomet
0

Gold Cup: SAD "petardom" u polufinale, Honduras bolji od Kostarike

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Poznata su oba polufinalna para CONCACAF Gold Cupa, nogometnog prvenstva Sjeverne i Srednje Amerike i Kariba, koje se održava u SAD-u. Igrat će Meksiko i Panama, odnosno, SAD i Honduras.

Meksikanci i Panamci su prolaz među četiri posljednja izborili u subotu, dok su u noći s nedjelje na ponedjeljak isto to učinili nogometaši Sjedinjenih Država i Hondurasa.

SAD nisu imale nikakve probleme slaviti protiv El Salvadora, te su sa stilom i uz "petardu" u suparničkoj mreži (5-1) proslavili prolaz dalje. Najbolji je igrač utakmice bio Landon Donovan koji je asistirao kod čak tri pogotka, a jedan je naposljetku i dao, u 78. minuti za 4-1.

U 39. minuti je, može se reći, bilo još i neizvjesno jer je tada Zelaya realizirao jedanaesterac i smanjio na 2-1 za El Salvador. No, nova je tri pogotka ta ekipa primila u nastavku, a mogla je i još toliko da su igrači Jürgena Klinsmanna bili prisebniji u završnicama akcija.

Daleko je tvrđi bio drugi četvrtfinalni meč u kojem je Honduras pobijedio Kostariku s 1-0. Strijelac jedinog pogotka bio je 20-godišnji Andy Najar početkom drugog dijela, u 49. minuti.

CONCACAF Gold Cup, četvrtfinale:

SAD - El Salvador 5-1 (Goodson 21, Corona 29, Johnson 60, Donovan 78, Diskerud 83 / Zelaya 39-11m) Honduras - Kostarika 1-0 (Najar 49)

Parovi polufinala:

Meksiko - Panama SAD - Honduras