Nogomet
134

Gol i asistencija Mešanovića u pobjedi Slavije nad Pribramom

Piše: O. T.
Potencijalni bh. reprezentativac i napadač Slavije iz Praga Muris Mešanović upisao je gol i asistenciju u gostujućoj pobjedi Slavije nad Pribramom (3:1) u pretposljednjem, 29. kolu češke Synot lige.

Slavia je odigrala sjajnih pola sata utakmice u kojima je postigla sva tri pogotka. Prvo je Soucek na asistenciju Mešanovića pogodio u 13. minuti, a onda se dvije minute kasnije i Mešanović upisao u strijelce. Novi gol za Slaviju postigao je Barak u 29. minuti. Konačnih 3:1 postavio je Brandner u 53. minuti.

Mešanoviću je ovo bio 11. gol u prvenstvu i trenutno je sedmi najbolji strijelac lige. Ovaj 25-godišnji napadač je prvi dio sezone proveo u Jihlavi za koju je postigao osam golova u 16 ligaških nastupa. Od januarskog prelaska u Slaviju, odigrao je 12 utakmica u kojima je postigao tri gola i upisao dvije asistencije.

Pred posljednje utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine, selektor Mehmed Baždarević naveo je Mešanovića kao jednog potencijalnih igrača koji bi mogli dobiti šansu u A selekciji našeg tima.

Tabela: