Nogomet
0

Gojko Cimirot: Protiv Čelika će biti teško, ali je pobjeda imperativ

Piše: D. B.
Gojko Cimirot (lijevo)
Gojko Cimirot (lijevo)
Fk Sarajevo je nakon teškog poraza od Širokog Brijega ostvario pobjedu u Trebinju protiv Leotara, a u sljedećem kolu će ugostiti Čelik, ekipu koja iz četiri odigrana kola BHT Premijer lige ima četiri osvojena boda. Igrač Bordo ekipe Gojko Cimirot s pravom očekuje težak meč, ali i pobjedu svog tima.

"Poslije zaista teškog poraza od Širokog Brijega, ova pobjeda u gostima kod Leotara za nas je veoma važna, jer smo vratili potrebno samopouzdanje za nastavak sezone", izjavio je Cimirot za portal Klix.ba.

U Trebinju je Bordo ekipa slavila rezultatom 2:1, a to s obzirom na vremenske uvjete, nije bilo nimalo lako.

"Igrali smo utakmicu po veoma teškim uslovima za igru, s obzirom na visoke temperature. To nam je stvaralo dodatne probleme u našoj namjeri da pobijedimo. Ipak, uspjeli smo postići dva pogotka, poboljšali smo realizaciju, pa se nadam da će već u sljedećoj utakmici biti još bolje", kazao je nogometaš FK Sarajevo.

Njega i saigrače u narednom kolu očekuje susret sa Čelikom.

"Bit će to sigurno veoma teška utakmica, posebno što su oni u potrazi za prvom pobjedom nakon četiri kola i isto toliko remija. Ioak, Imperativ je pobjeda i tome se nadamo", jasan je bio Cimirot.