Žalbe organizatoru
0

Godinho: Portugal nikada nije igrao na lošijem terenu

Totalsport
Carlos Godinho
Carlos Godinho
Predstavnici delegacije Portugala jutros su posjetili stadion u Zenici, gdje se u petak igra prvi susret baraža za kvalifikacije za Euro 2012. između selekcija Portugala i Bosne i Hercegovine, prenosi portugalski Record.

Na kraju posjete, sportski direktor Portugalske nogometne federacije (FPF), Carlos Godinho, izjavio je da selekcija nikada nije vidjela tako lošu travu na terenu.

"Trava je još gora nego prije nekoliko dana. Organizacija nije napravila ništa kako bi je poboljšala, naprotiv uradili su suprotno. Portugal nikada nije igrao na tako lošem travnjaku, ali ne postoji druga solucija.", izjavio je Carlos Godinho.

Iako su već iznijeli svoje brige prema UEFA-i o uslovima koji će ih čekati u Zenici vezano za sigurnost i terenu, čelnici UEFA-e su ipak odredili stadion Bilino Polje kao mjesto susreta.

Danas je na terenu bio prisutan i predstavnik iz UEFA-e, ali on je odbio dati izjavu na konferenciji za novinare, iako je prema nezvaničnim izvorima dao izjavu agenciji Luca da je pitanje da li će se, i pored svega, susreti odigrati u Zenici.

Uzvratni susret baraža za Euro 2012 odigrat će se u utorak na stadionu svjetlosti u Lisabonu.