Uoči meča BiH - Španija
0

Goal.com vjeruje u nepobjedivost 'zmajeva'

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Uoči sutrašnje utakmice na Bilinom polju između nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i gostujuće Španije, sportski portal Goal.com pronozira rezultat 1:1.

Slavljenička atmosfera očekuje se u srijedu navečer u Zenici jer bh. reprezentacija posljednji meč grupnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo dočekuje neopterećena ishodom. Kvalifikovali smo se u baraž pobjedom nad Estonijom od 2:0 i tako ostavili Tursku na trećem mjestu u grupi 5 i zbirom bodova kojim nam ne može ni blizu.

Pobjeda nad evropskim prvacima na Bilinom polju donijela bi krila bh. momcima pred novembarske susrete u baražu. Španija, na drugoj strani, ni ne pomišlja na poraz, s obzirom da su suvereno u svim dosadašnjim utakmicama grupe 5 odnijeli pobjede i tako ostvarili maksimalan učinak.

Reprezentacija Španije osigurala je svoj odlazak na u Južnu Afriku i na Bilino polje dolazi bez pritiska. Tim koji će istrčati na teren odredile su povrede i suspenzije i Vicente del Bosque će biti primoran, bez obzira da li je to planirao ili ne, pozvati drugi tim, jer je većina standardnih igrača u nemogućnosti da odigra ovaj susret.

To će svakako biti odlična prilika za trenera Španije da u potpunosti vidi sa čim raspolaže njegova ekipa. Bolju priliku za to neće imati do početka SP-a.

Ključni igrači

Zvjezdan Misimović je naš odgovor na Xavija. Playmaker Wolfsburga ne samo da razigrava svoje saigrače, nego i često postiže golove. U ovim je kvalifikacijama protivničku mrežu pogodio četiri puta. Zajedno sa svojim saigračem Edinom Džekom, za španske odbrambene igrače predstavljaće jedan od najvećih izazova tokom kvalifikacija.

Alvaro Negredo je kao zamjena odigrao tek nekoliko minuta u utakmici protiv Armenije u kojoj nije imao dovoljno vremena da pokaže sve što zna. Sada je izvjesno da će početi susret i biće poptuno motivisan da treneru pokaže da zaslužuje mjesto u ekipi za SP.

Prognoza

Kada su se ove dvije ekipe susrele prije 13 mjeseci, Španija je pobijedila rezultatom 1:0. Sad igraju bez svojih zvijezda protiv opasnih "zmajeva" i njihov 100 postotni skor lako bi mogao doći u pitanje.

BiH je već ispunila svoj cilje, kvalifikovanjem u baraž, a pobjeda nad Špancima bi predstavljala šlag na slavljeničkoj torti.

BiH - Španija 1:1