Nogomet
0

Goal.com: Messi, i BiH ima svoju Fantastičnu četvorku

Klix.ba
Miralem Pjanić i Edin Džeko (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Miralem Pjanić i Edin Džeko (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Popularni portal Goal.com predstavio je četiri najbolja bh. reprezentativca, Edina Džeku, Miralema Pjanića, Vedada Ibiševića i Zvjezdana Misimovića uoči utakmice protiv Argentine 15. juna na Svjetskom nogometom prvenstvu u Brazilu.

Iako nema Messija, Higuaina, Aguera ili Di Mariju, selektor Bosne i Hercegovine itekako može računati na golove, talent i dobru igru svoja najbolja četiri igrača. Pet mjeseci prije početka Mundijala i utakmice između Argentine, predstavljamo bh. 'Fantastičnu četvorku', piše Goal.com u uvodnom dijelu teksta.

Edin Džeko trenutno igra u odličnoj formi i dobro koristi ukazanu priliku na terenu nakon povreda Kuna Aguera. U 19 ligaških nastupa upisao je 10 golova dok je sedam puta tresao mreže u kupovima. Dosadašnje igre pokazuju da će Džeko na Mundijal stići u odličnoj golgeterskoj formi, navodi autor Javier Freile, dopisnik navedenog portala iz Argentine.

Njegov saigrač napadu, Vedad Ibišević, neizostavni starter u svakoj utakmici i jedan od kapitena Stuttgarta, također često postiže golove. Zadnji je dao u utakmici protiv Bayerna što mu je ukupno bio deseti u Bundesligi.

Trojku najboljih strijelaca čini i Zvjezdan Misimović, igrač koji ima najviše nastupa u dresu Bosne i Hercegovine. On je od onih igrača koji daju sve od sebe kada obuku državni dres. U kvalifikacijama je postigao pet golova u 10 utakmica. Međutim, Misimović nije onaj igrač iz 2009. godine kada je, zajedno sa Edinom Džekom, osvojio titulu prvaka u Njemačkoj.

"Fantastičnu četvorku" čini još Miralem Pjanić, igrač Rome koja zajedno sa Juventusom pretendira na osvajanje Scudetta. Ima 23 godine i on je budućnost bh. reprezentacije koja će "vatreno krštenje" na jednom velikom takmičenju imati protiv izabranika Alejandra Sabelle 15. juna na Marakani, stoji na kraju teksta portala Gola.com.