Nogomet
92

Liga prvaka / Glupost Brava i hat-trick Messija za potop Cityja u Barceloni, Bayern savladao PSV

Piše: O. T.
(Foto: EPA)
U derbiju 3. kola grupne faze Lige prvaka Barcelona je na svom stadionu Camp Nou deklasirala Manchester City savladavši ga rezultatom 4:0.

Grupa A

Arsenal - Ludogorec 6:0

Arsenal na Emiratesu nije imao problema protiv bugarskog predstavnika Ludogoreca kojeg je savladao sa 6:0. Sve je počelo prelijepim lobom Alexisa Sancheza u 12. minuti. Do kraja poluvremena vodstvo je udvostručio Walcott pogotkom u 42. minuti.

Potpuni potop gostiju potpisali su Oxlade-Chamberlain (46') i Ozil (56', 83' i 87') koji su Arsenalu popravili gol-razliku i donijeli prvo mjesto na tabeli.

PSG - Basel 3:0

Paris Saint-Germain je golovima Di Marije (40'), Lucasa Moure (62') i Cavanija (92') pobijedio Basel (3:0) kod kuće i time opravdao ulogu favorita u ovom meču te zajedno sa Arsenalom stigao na prag plasmana u nokaut fazu takmičenja.

Grupa B

Napoli - Bešiktaš 2:3

Uzbudljivu utakmicu na San Paolu u Napulju odigrali su Napoli i Bešikštaš (2:3). Gosti su poveli preko Correije u 12. minut, a na 1:1 izjednačio je Mertens u 30. minuti. Novo vodstvo gostima donosi Aboubakar u 38. minuti i s tim rezultatom otišlo se na odmor.

Napoli je u 50. minuti promašio penal kada Mertensov udarac brani Fabri. Ipak, domaćin dolazi do novog izjednačenja preko rezerviste Gabbiadinija koji pogađa iz penala u 69. minuti. Kada se činilo da će Napoli doći do preokreta, uslijedio je novi šok i novi gol Aboubakara koji postavlja konačnih 3:2 za turski tim koji je proslavio veliku pobjedu.

Dynamo Kiev - Benfica 0:2

Benfica je u gostima rezultatom 2:0 savldala Dynamo Kiev, a strijelci za portugalski tim bili su Salvio (9' penal) i Cervi (55').

Grupa C

Barcelona - Manchester City 4:0

U derbiju kola i novom povratku Pepa Guardiole na Camp Nou Barcelona je deklasirala Manchester City pobijedivši ga rezultatom 4:0. Tri gola za katalonski tim postigao je fantastični Leo Messi.

Argentinac je najprije u 17. minuti nakon čudne, ali i nesretne, reakcije odbrane engleskog tima predriblao Brava i pogodio za 1:0. U nastavku meča bilo je šansi na obje strane, a više je prijetila Barcelona, ali rezultat se nije mijenjao.

Prava drama nastala je u drugom poluvremenu kada Bravo u 53. minuti pravi dvije kardinalne greške koje su rezultirale crvenim kartonom. On je imao neslavan povratak na Camp Nou gdje je branio do prelaska u City pošto je u toj 53. minuti prvo dodao loptu Suarezu, a onda njegov udarac odbranio rukama iako se nalazio izvan kaznenog prostora.

U tim trenucima povrijedio se i kapiten Cityja Zabaleta pa je Guardiola izvršio dvostruku izmjenu ubacivši golmana Caballera i beka Clichyja umjesto Zabalete i Nolita.

Sve je rezultiralo lošijom igrom odbrane gostujućeg tima što je kaznio Leo Messi golovima u 61. i 69. minuti. Potom je Mathieu dobio drugi žuti karton pa je i Barcelona ostala sa igračem manje u terenu.

Naredno uzbuđenje zbilo se kada je Neymar u 87. minuti šutirao penal, ali uspješniji je bio Caballero. Penal je izborio Messi kojeg je faulirao Kolarov. Brazilac se iskupio u 89. minuti kada postavlja konačnih 4:0.

Celtic - Borussia M'Gladbach 0:2

Borussia M'Gladbach je golovima Stindla (57') i Hahna (77') savladala Celtic (2:0) u gostima što je vrlo važna pobjeda Nijemaca, jer ovo je duel timova koji će se najvjerovatnije boriti za treće mjesto na tabeli i plasman u nokaut fazu Evropske lige.

Grupa D

Bayern Minhen - PSV 4:1

Bayern je u Minhenu rezultatom 4:1 porazio PSV. Muller (13'), Kimmich (21'), Lewandowski (59') i Robben (84') bili su strijelci za Bayern, dok je jedini gol za goste postigao Narsingh u 41. minuti.

Rostov - Atletico Madrid 0:1

Atletico Madrid je u gostima kod Rostova slavio sa 1:0, a jedini gol na utakmici postigao je Carrasco u 62. minuti čime je svoj tim ostavio na prvom mjestu tabele sa maksimalnim učinkom od devet bodova.