Nogomet
8

Glavaš: Želim Čelik u vrhu tabele

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
U posljednjem kolu nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine, ekipa Čelika iz Zenice će na stadionu Bilino Polje ugostiti ekipu Travnika. Na konferenciji za novinare, koja je održana u pres salonu stadiona Bilino Polje, prisutnim novinarima obratili su se šef stručnog štaba Vlatko Glavaš i kapiten Čelika Emir Jusić.

"Želim čestitati svojoj ekipi koja se uspjela izboriti sa problemima u kojim smo bili kada smo došli ovdje prije mjesec dana. Neke stvari nisu priličile ovom klubu, ali sada je sve dobro. Posljednjih pet-šest utakmica, posebno utakmica u Gabeli, gdje je bilo svega više nego fudbala, momci su uspjeli podnijeti bez problema i sa jednim bodom osigurali smo opstanak", izjavio je Glavaš.

Vlatko Glavaš je dodao i da je ovo dobra pozicija Čelika s obzirom na sve faktore te zaključio: "Ako ljudi budu svjesni u šta ulazimo sljedeće sezone, imat će prave smjernice, a mene Čelik kao trenera interesuje samo u vrhu tabele."

Ekipa Travnika je u utakmici prošlog kola na domaćem terenu savladala Rudar Prijedor rezultatom 3:0, a kapiten Čelika Emir Jusić je svjestan na kakvom oprezu ekipa Čelika mora biti.

"Oni su golgeterski raspoloženi i mi moramo na to paziti. U posljednje četiri utakmice smo digli igru na viši nivo, a ovu utakmicu treba odigrati dobro i pobijediti. Nije pohvalno što smo na 8. poziciji, ali nije isto biti 8. ili 9. i 13. ili 14., treba se okrenuti za sljedeću sezonu i odvesti Čelik u Evropu", zaključio je Jusić.

Ekipa Čelika će utakmicu sa Travnikom igrati bez Vršajevića i Horića, koji nisu u mogućnosti da igraju, Travančića koji je bolestan te Martinovića i Stupara koji su povrijeđeni.

Jučer je na zidovima stadiona osvanuo grafit sa uvredama, koje su bile upućene šefu stručnog štaba Vlatku Glavašu, ali je uprava uspjela to prefarbati u veoma kratkom roku. Slična situacija se desila i jutros, kada je na prefarbanom zidu osvanuo novi grafit, ali ovaj put sa podrškom Glavašu.