Novi trener NK Čelik
0

Glavaš: Nemam čarobni štapić, ali dat ćemo sve od sebe

Sarajevo-x.com
Novi Šef stručnog štaba NK Čelik Zenica je proslavljeni bh. reprezentativac Vlatko Glavaš. Danas je on u prisustvu mnogobrojnih medija predstavljen na Bilinom Polju.

Medijima su se obratili direktor Kluba, Alija Porča i novi trener Vlatko Glavaš. Alija Porča istakao je da je ugovor potpisan do kraja sezone, plus još dvije godine.

"Drago mi je što smo uspjeli postići dogovor sa trenerom kao što je Vlatko. Ugovor je na duže staze što govori da imamo da jedan ozbiljan plan i program šta želimo napraviti u budućnosti. Nadam se da ćemo uspjeti napraviti ono što zajednički želimo i Vlatko i mi", rekao je Porča.

Vlatko Glavaš se zahvalio svima na podršci i rekao da mu je drago što je u Zenici.

"Bilo je prilika, ali ranije nisam bio spreman jer sam živio u Njemačkoj. Mnoge lijepe stvari me vežu za Zenicu i kroz igranje i kroz treniranje reprezentacije. Nemam čarobni štapić, ali ono što želim i što se očekuje od mene jeste da skupimo što više bodova i da pokušamo da sastavimo dobru ekipu za iduću sezonu. Nisam dobro upućen u igrački kadar, jer ove godine sam imao smrtni slučaj, pa sam se posvetio tome i nisam pratio redovno našu ligu, ali sam iz razgovora sa kolegama trenerima saznao da Čelik ima dobru ekipu i da sigurno zaslužuje bolje mjesto na tabeli od ovog na kojem se sada nalazi. Neke igrače sigurno poznajem od ranije. Saradnike još nisam odredio, ali moja želja je da u Stručnom štabu bude Almir Tolja, jer je i on dio onog lijepog što me veže za Bilino Polje i Zenicu."

Glavaš će na klupi Čelika naslijediti Elvedina Beganovića, koji je prošle sedmice podnio ostavku. Novi trener Čelika svoj debi na klupi imat će za dva dana u Sarajevu protiv Olimpica. Danas će biti održan i prvi trening na Bilinom Polju.

Vlatko Glavaš igračku karijeru počeo je u bugojanskoj Iskri, poslije toga je igrao za nekoliko njemačkih klubova, a za reprezentaciju BiH igrao je od samog početka.

Poslije završetka igračke karijere posvetio se trenerskom poslu, a prvi angažman imao je kao trener naše reprezentacije u mandatu selektora Blaža Sliškovića. Poslije odlaska iz reprezentacije radio je u Premijer ligi kao trener Olimpica i Slobode.