Pred utakmicu protiv Kozare
8

Glavaš: Navijači zaslužuju da im se iskupimo za poraze

Klix.ba
Vlatko Glavaš (Foto: Klix.ba)
Vlatko Glavaš (Foto: Klix.ba)
U posljednjih šest kola Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine, nogometaši Čelika, uprava, kao i navijači, ne znaju kako izgleda osvojiti tri boda. "Šlag na tortu" ovog niza bez pobjede bio je poraz od ekipe Željezničara. Sutra je pred Zeničanima nova nada za pobjedu u utakmici protiv Kozare na Bilinom Polju.

U prostorijama Nogometnog kluba Čelik održana je konferencija za novinare, gdje su se prisutnima obratili Vlatko Glavaš i Kenan Horić.

Vlatko Glavaš je za početak rekao da je utakmica sa Željezničarom bila teška, no, ne želi se vraćati na nju te je dodao: "Utakmice sa Sarajevom, Olimpicom i Slavijom uzele su nam puno snage, ali navijači zaslužuju da im se iskupimo za poraze. Utakmica sa Kozarom je od velikog značaja i nama i njima, ali siguran sam da možemo do pobjede i pozivam navijače da dođu na Bilino u što većem broju. Na terenu ćemo pokazati kako se igra i vrijeme je da pobjedimo"

Što se tiče igračkog kadra, vraćaju se Horić i Brković, Čović zbog kartona neće nastupiti, dok Stupar ima problema sa povredom koljena.

"Učinit ćemo sve da se iskupimo za poraz u Sarajevu. Kozara je u teškoj situaciji, ali mi moramo pobijediti", izjavio je Horić na kraju press konferencije.