FK Olimpik
0

Glavaš: "Možemo do pobjede protiv Zrinjskog"

Sarajevo-x.com
Vlatko Glavaš (Foto: Arhiv)
Vlatko Glavaš (Foto: Arhiv)
Nakon ispcrpljujuće utakmice u zaostaloj utakmici 4. kola Premijer lige protiv Sarajeva u utorak, FK Olimpik nastavlja prvenstvo utakmicom protiv aktuelnog prvaka države ekipom Zrinjskog. Sudeći prema trenutnoj formi oba premijerligaša utakmica će biti prava prvenstvena i puna dinamike.

"Sama činjenica da je Zrinjski aktuelni prvak naše države poziva na oprez. Gledao sam par njihovih utakmica i vidio sam da raspolažu kvalitetom te da zaslužuju svaki respekt. Ipak, mislim da i mi imamo kvalitet i da možemo do pobjede u ovom meču. Ovo će biti moja šesta utakmica kao šefa stručnog štaba Olimpika i vidljivo je da je i nama forma u uzlaznoj putanji. Sportski je da očekujemo pobjedu i nova tri boda u ovoj utakmici", rekao je Vlatko Glavaš, šef stručnog štaba Olimpika.

Zbog žutih kartona Glavaš neće moći računati na Spalevića i Kolarova.

"Njihovo neigranje će se svakako osjeteti, obojica su važan dio ekipe, ali raduje činjenica da ću u ogledu sa Zrinjskim ponovo moći računati na Jokića koji je pauzirao protiv Sarajeva zbog kartona, ali i na Subašića koji je u dresu mlade reprezentacije protiv Italije odigrao odlično i koji je pokazao da se radi o mladom igraču na kojeg se mora računati", rekao je trener.

Glavaš je iskoristio i priliku da pozove navijače da u što većem broju dođu na Grbavicu kako bi pokazali da je glavni grad mjesto tolerancije i ljubitelja fudbala.

"Pozivam sve navijače, kako Olimpika, tako i Sarajeva i Želje da u što većem broju dođu na Grbavicu kako bi pokazali da klubovi iz Sarajeva i Hercegovine, odnosno tzv. klubovi sa hrvatskim predznakom mogu igrati mečeve bez problema, odnosno bez nacionalne netrpeljivosti. U naš klub je stigla informacija da će Zrinjski na Grbavici bodriti oko 200 njihovih navijača i meni je drago zbog toga, jer produbljivanje antagonizama između navijačkih grupa ne nudi ništa dobro ni fudbalu, ali ni državi u cjelini", Glavaševe su riječi.

Meč između FK Olimpika i NK Zrinjski se igra u nedjelju 18. oktobra 2009. sa početkom u 15 sati na stadionu Grbavica.