Pred meč sa Sarajevom
0

Glavaš: Bit će teška utakmica, ali nadamo se pobjedi

Klix.ba
U subotu na Bilinom Polju Čelik dočekuje ekipu Sarajeva. Povodom toga danas je u press salonu stadiona Bilino Polje održana konferencija za novinare. Medijima su se obratili šef stručnog štaba Vlatko Glavaš i prvotimac Avdija Vršajević.

Glavaš je istakao važnost ove utakmice za navijače, klub, grad i samu ekipu te dodao: "Bit će teška utakmica, ali igramo na našem terenu i imamo pravo da se nadamo pobjedi pred našim navijačima. Ovih sedam dana smo marljivo radili, pokušavali smo promijeniti neke stvari i sada je sve na igračima. Sama pobjeda u utakmici protiv Sarajeva je dovoljan motiv za njih. Žao mi je što protiv Olimpica nismo nagrađeni za borbenost na terenu. Mi ćemo goste iz Sarajeva dočekati kao sportske prijatelje i dat ćemo sve od sebe da ih kao takve i ispratimo u Sarajevo, ali naravno, poražene. Kapiten Jusić neće biti u sastavu zbog kartona, dok se Martinović vraća. Damjanović je počeo trenirati s ekipom, i nadam se da će nam moći pomoći bar posljednjih tridesetak minuta. Još nisam siguran za 11 igrača koji će istrčati na teren, jer imamo problema u vezi sa realizacijom, pa razmišljam da li da nešto promijenimo u redu napadača"

Avdija Vršajević je obećao borbu na terenu: "Poseban je motiv u Zenici igrati protiv Sarajeva. To su stari rivali. Protiv Veleža i Slavije smo gubili bodove, tako da više nemamo pravo na kiks. Ekipa Sarajeva je kvalitetna, ali mi smo kvalitetniji i očekujem da ih uz podršku naših vjernih navijača možemo pobijediti. Znamo da će biti teška utakmica, dobro smo radili u protekloj sedmici tako da smo spremni dati svoj maksimum"

U ime marketing sektora, Adi Hadžiosmanović je izvijestio medije o projektu nagrađivanja odličnih đaka: "Krenuli smo u realizaciju projekta koji obuhvata posjetu osnovnim školama, podjelu ulaznica i razgovor sa najuspješnijim đacima. Cilj je promocija NK Čelik, kao i to da damo podstrek našim mladim navijačima za dobro učenje i marljiv rad"

Utakmica Čelik – Sarajevo igra se u subotu od 19 sati.